18. ožujka 2017.

Prethodnih nekoliko godina probala sam sve i svašta za svoju kosu.Od raznih drogerijskih do onih medicinskih šampona i konačno sam našla idealnu kombinaciju.Šampon o kojem sam vam već pisala je moj must have proizvod i o njemu možete čitati klikom na link --> https://goo.gl/LxTJGd
Pored navedenog šampona,godinamaunazad koristim i ovaj o kojem vam danas pišem.Kako mi se tjeme jako brzo navikne na neki proizvod često rotiram ova dva (većinom potrošim po dva pakovanja pa mijenjam).

U nekom od prethodnih postova sam također pisalao šamponu sa kojim nisam bila zadovoljna i vjerovatno vam je čudno što isprobavam nove šampone,ako sam već našla ono što mi odgovara,ali šta ću eto,volim probati i nešto novo.






Pantene pro-v aqua light šampon koristim unazad par godina i gotovo uvijek ga imam u kupaoni.Namijenjen je tankoj kosi,koja nema volumena i brzo se masti.Light u samom nazivu obećava da šampon neće dodadtno otežati i sljepiti kosu.

Gotovo svaki tip kose ima tendenciju da se sljepi i zavidim sve i jednoj djevojci koja ima prirodno voluminiziranu kosu (stupasite se ako ste jedna od njih,da vam zavidim).
Moja kosa je tanka,mekana i gusta i vrlo brzo se masti,tako da mi je odgovarajući proizvod jako teško pronaći,a kada ga pronađem kao što je slučaj sa ovim šamponom,onda ga ne mijenjam,

Šta kažu proizvođači:

 Njegova lagana njegujuća formula s mikro-sastojcima za jačanje kose pronalazi i pomaže ojačati tanke vlasi kose, a da ih pritom ne čine težima. 100 % snage* bez težine za tanku kosu. Naša lagana njegujuća formula s mikro-sastojcima koji pomažu ojačati i nahraniti svaku vlas tanke kose, ostavljajući je otpornom na oštećenja uzrokovana oblikovanjem, a da je pritom ne čine težom. *kada koriste šampon i balzam, kosa je otpornija na oštećenja uzrokovana češljanjem u usporedbi s korištenjem šampona bez njegujućih sastojaka.


Za razliku od ostalih Pantene šampona ovaj dolazi u providnoj ambalaži koja asocira na vodu.Tekstura šampona je jako rijetka jer najvažniji sastojak šampona jeste zapravo voda.Prilikom nanošenja šampona na kosu već pri prvom šamponiranju bogato pjeni i meni gotovo nikada nisu potrebna dva šamponiranja,izuzetno ako sam na kosi imala neki od proizvoda za stiliziranje kose.Najveći problem kod pranja moje kose jeste što mi svaki šampon umrsi dlaku i nakon pranja proces rasčešljavanja je izuzetno mukotrpan dok sa aqua light šamponom nemam tih problema.Činjenica da mi većina šampona umrsi kosu u toku pranja vodi ka tome da nakon što kosu ostavim da se prosuši u peškiru i skinem peškir ona ostaje stacionirana na vrhu glave dok se ti isti problemi sa aqua light šamponom ne javljaju jer nakon što kosu pustim iz peškira ona se jednostavno samo opusti. Sa rašćešljavanjem kose također nemam problema.




Meni ovaj šampon čini sve za što je namijenjem,Ne otežava mi kosu,samim tim kosa mi se neće sljepiti,lagano je isfeniram i tako stoji cijela dva dana nakon pranja,treći možda u neku pletenicu i već četvrti je spremna za pranje.Istini na volju,nisam primjetila da mi kosu nešto posebno njeguje,mada poenta šampona je da mi je opere,a za njegu se brinu balzam iz iste linije i moja omiljena Elseve total repair 5x maska.
I ono što zaista moram da podijelim sa vama jeste da mnogo volim miris ovog šampona,lagan,čist i zadržava se u kosi sve do narednog pranja.

O balzamu vam nisam pisala jer njega ne koristim dovoljno dugo da bi mogla vidjeti neke rezultate i napisati što mislim.

SASTAV:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Xylenesulfonate, Parfum, Cocamide MEA, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, PEG-60 Almond Glycerides, Glycerin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Linalool, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone

Do idućeg čitanja :*

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates