3. prosinca 2016.


Bila sam uporna i skupljala sam sve što sam trošila.Doduše ne baš sve,neke su bočice mahinalno i završile u kanti momentom kad su potrošene,ali veći dio sam sačuvala.

Danas možete čitati o tome što sam sve potrošila u posljednjih par mjeseci.Uspijela sam nakupiti svega, i dekorative i preparative.







Krenuti ću sa dekorativom.

U proteklih par mjeseci potrošila sam tri maskare,dva primera ipar pudera.






Farmasi maskara mi je nekad davno stigla u Farmasi paketiću i rado sam je koristila,Ovo je prva maskara sa gumenom četkicom da mi je odgovarala i sa njom je počela moja ljubav prema gumenim četkicama.O njoj nešto više možete pročitati ukoliko kliknete ovdje.

Essence maskara lash princess mi je bila odlična i ovo je četvrta koju sam potrošila plus jedna u zelenoj varijanti.Ne znam zašto sam bila sigurna da sam o njoj pisala post,ali očigledno da nisam.

Nakon nje ide Viva la Diva maskara koju proizvodi neka Švedska kompanija i dobila sam je na poklon,.Nije mi se svidjela,previše je tečna,četkica ogromna i za moj ukus.





Pored tri maskare za oči tu je i Catrice eyebrow fixing gel (bezbojni) koji mi je bio zaista OK,nemam šta puno da kažemo njemu.

Sad prelazim na primere za lice.Tu je već druga bočica Revelique gel baze i vrijeme je da posvetim jedan post ovoj bazi,te Aurina baza za T-zonu o kojoj možete čitati klikom ovdje.

Essence pure nude puder za efekat no make up make up looka mi je po pitanju tog efekta odličan,međutim od samog početka mi ima čudan miris sa kojim se nisam uspijela izboriti,tako da idemo u kantu.

Vichy Dermablend 3D correction puder sam probala u testerima (njih jedno 10-tak sam imala) i sva sreća da je tako.Probala sam nijansu 25 jer sam nju inače koristila kada sam kupovala Dermablend puder u prvoj verziji.Ovdje mi se tekstura ne dopada nimalo,previše je mousse za moj ukus,teška na licu,uopće mi se ne dopada.

Farmasi Happy Face puder sam kupila nakon što je Ena sa bloga Arkona make up and more  pisala o njemu i uopće nije štedila kritike.Ja sam naručila dvije nijanse jer se nisam mogla odlučiti koja mi odgovara,u pitanju su nijansa 04 i 05.

Nijansa 04 je ovdje u postu i ona je potpuno bijela,dok na licu čak ide i na sivo.Brašnasta i nikakva,užas.Nijansa 05 je izuzetno tamna,ja je koristim kao bronzer,potpuno je drugačije teksture od nijane 04,ne trusi se,na licu ne izgleda kao da ste se kupali u brašnu.




Sad tu imamo i dva kista,dva blendera.

Essence blush brush je bio dio LE kolekcije i to je definitivno najsavršeniji kist za puder koji sam imala,sad sam u potrazi za nekim iole dobrim kistom.Ovaj se zbog čestih pranja raspao i nažalost ide u kantu,




Zatim imam Ebeline beuaty blender koji sam koristila dobre dvije godine.Nakon jednog teksta o beauty blenderu gdje je djevojka prikazala to "leglo" pudera i bakterija u sredini samog blendera sam odlučila prestati da ga koristim,namijerno ga nakon tog posljednjeg koristenja nisam oprala i ostavila da tako stoji gotovo dva mjeseca.Prilikom slikanja sam beauty blender presjekla kako bi vidjela što se to skuplja u sredini.





Na prvoj slici možete vidjeti koliko je sam blender prljav i kolika količina pudera se nalazi na njemu,a na slici ispod možete da vidite koliko duboko taj puder prodire ispod površine i da nema apsolutno ništa u sredini samog blendera te da je ispod površine potpunpo čist i nov i nakon dvije godine korištenja.Mit razbijen...










Žuti blender je sa nekog kineskog sajta,nikada ga nisam koristila jer kada sam ga prvi put oprala ostao je tvrd bez obzira na vodu tako da je to to što se njega tiče,

Crni kist je isto sa kineskog sajta, bio je OK, posebno za nanošenje sjene na cijeli kapak,ali i ona se raspala usljed pranja.






Avon care cocoa butter mlijeko za tijelo i krema za ruke su mi u početku bile OK,ali vremenom taj miris kakaa je počeo da se mijenja i da mi smeta,tako da idu u kantu,a i relativno dugo stoje otvoreni.

Essence matt krema za lice je za svoju cijenu odlična,ukoliko uzmemo da košta 3,5 KM ni najmanje štete mi nije nanijela,odlično je matirala lice,ali je vremenom zamijenjena drugom,koja mi mnogo bolje odgovara,pa tako da jako dugo stoje i ide u kantu.


Balea serum za mladu kožu sa voćnim kiselinama mi je bio OK,ali isto kao i Essence krema je pao u zaborav,zamijenjem drugim proizvodom i kako dugo stoji ide u smeće.

Balea tretman protiv akni nikada nije ništa radio,tako da kanta.




Sad idemo sa Bioten umivalicom za lice od dinje.O njoj sam pisala već i možete pročitati moje utiske o njoj ovdje.

O Balea pilingu također možete čitati ovdje i nemam namjeru uskoro da ga mijenjam.Odlično radi posao,malo je grublji,ali opet prilično nježan prema licu.

A-derma exomega cleaning oil za lice i tijelo je tester,izuzetno je nježan i ugodnog mirisa.Ja ga nisam koristila ni za lice ni za tijelo već koristim za pranje četkica,imam ih više komada,neki su baby varijanta neki za odrasle,ali odlično čiste četkice.

Avon zeleni serum koristim godinama,s tim da sam sad prešla na plavi od arganovog ulja čisto promjene radi.





I sad je došao red na brdo testera.La roche posay effeclar gel za umivanje za masnu kožu je nešto najbolje što sam probala i u planu imam kupiti full size pakovanje u skorije vrijeme (dok potrošim sve testere koje sam dobila).

Zatim imam Uriage tester gel umivalicu,ništa posebno,imam još par komada pa možda se utisci vremenom promijene.

Avene gel za umivanje sam već spominjala i OK umivalica s tim da mi je La rosche posay mnogo bolja.

Avene losion za čišćenje lica mi ne odgovara i to sam odma nakon prvog korištenja ustanovila,tako da ga nisam dalje ni koristila.

Sad su na redu testeri Klorane šampona.Klorane šamon za normalnu do masnu kosu od avokada i limunove trave sam već koristila i bio mi je odličan,nažalost kod mene u gradu ga nije bilo nigdje kupiti tako da kad god sam mogla sam ga donosila iz HR,tamo košta 70 kuna što je oko nekih 20-tak KM.Kada mi je nestalo šampona prešla sam na testere koje sam tom prilikom dobila.Rozi šampon je namijenjen osjetljivom tjemenu,ljubičasti za volumen i nisu mi se pokazali dobri kao što je ovaj za normalnu do masnu kosu (žuti).U potragu za mojim šamponom je krenula i draga Amra sa bloga Lipstick bar,ali nedavno se otvorila nova apoteka u gradu i zamislite ima Klorane šampone,ali naravno nema ovaj žuti,tako da mi je čekati dok stigne jer je ljubazna djevojka rekla da će ga poručiti.

Klorane balzami su namijenjeni suhoj kosi i ni jedan mi se nije pokazao nešto bolje od bilo kojeg drogerijskog balzama.

Tu je i najgluplja stvar koju sam kupila,ekstenzije iz Avona.Realno ona je bila dobra i u početku mi je odlično služila,ali vremenom se učupala i nije to to više.




I za kraj vlažne maramice,uvijek kupujem sensitive,nikada ih ne koristim za skidanje cijele šminke sa lica,ali ih koristim često za skidanje ostataka maskare nakon umivanja.Za brisanje šminke,za brisanje stolića nakon šminkanja.





I to je to za ovu turu potrošenih proizvoda.Nadam se da vam se dopada ovaj tip posta,pa budite ljubazni i izjasnite se da znam da li da pišem češće..

Do idućeg čitanja :* :* 

2 komentari

Odlican i iscrpan post! :) Obavezno nam pisi, uzivala sam!! :*

REPLY

Hvala Jasmina.Vjerujem da cu cesce pisati jer po broju pregleda vidim da se mnogima dopalo.

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates