25. prosinca 2015.

Caoo,u proslom postu sam obecala seriju tutorijala sto odabrati i kako se nasminkati za predstojece praznike.

Zamisao  je bila da vam sve to predstavim na sebi kako bi vam bilo lakse,ali ja kuci svaki dan dolazim iza 5.Svijetla nema,a umjetno mi nije dovoljno dobro da bi slike bile zadovoljavajuce.

Spremila sam vam gomilu stvari i nadam se da cu barem nekoj od vas pomoci.


Za svaki make up podloga je najbitnija.Tako da ipak najvise paznje treba posvetiti odabiru odgovarajuce podloge za lice.Ovisno o tipu vase koze tako i prilagodjavate podlogu mada to vec sve znamo.Svakako bi za praznike preporucila podloge sa nesto jacom pokrivnom moci.Jer zelimo izgledati besprijekorno.



Ukoliko imate nepravilnosti na licu ili zelite pokriti podocnjake koristite korektore.Naravno za podrucje ispod ociju ja bi vam preporucila tecne korektore i malo svijetlije od podloge,a za pokrivanje pristica neki od korektora u stiku ili kamuflazu u boji vaseg tena.
  



Kako bi sve to izdrzalo na vasem licu preporucujem setovanje kamenim puderom ili puderom u prahu.Birajte sebi onaj koji vam najbolje odgovara.Moja preporuka uvijek ide za Rimmel Stay Matt.




Tu su naravno potrebni bronzer,highlighter i rumenila. 




Sad prelazimo na oci.Vrlo vazno je da prije nanisenja sjene ili eyelinera na kapak nanesete bazu kako bi produzile trajnost sjeni,pojacale joj pigmentaciju i sprijecili njeno nakupljanje na pregibu kapka.Danas su nam mnoge baze dostupne i vrlo povoljne.



Tu se mozete opredijeliti za razlicite varijante.Svakako bih za Bozicne praznike preporucila nesto svedenije i moj bi odabir pao na precizno izvuceni tus.Ukoliko niste majstor sa tusem,zalijepite selotep (na netu ima gomila tutorijala) i nanosenje tusa nikada nije bilo jednostavnije.Varijante sa tusem mogu biti razlicite.Obicni crni tus,tus u boji (zlatna,smedja,crvena,plava...) ili tus sa sljokicama,ovisno od vas.
Ukoliko pak ne koristite tus ili zelite nesto vise,nude i zlatne varijante su odlican izbor...









Za Novu Godinu se mozete opredijeliti za dobar smokey eye look i ukoliko vam takvo sto pristaje ili zaista takvo sto volite to je najjednostavnije da same napravite.Zatim mozete koristiti razlicite zlatne,sive,crne,bordo,ljubicaste nijanse i neka to budu shimmeraste sjene jer one izgledaju glamuroznije.







I za oci na kraju je vrlo bitna maskara,koristite vodootpornu kako vam se nebi trusila,neku koja daje izgled laznih trepavica ili stavite lazne trepavice i eto ga!




Kad su usne u pitanju crvenom ruzu premca nema.Sve varijante crvenog ruza dolaze u obzir i strogo su preporucljive.Bojite se crvene?E pa neka to bude vasa novogodisnja odluka..crveni ruz!I ne,ne brinite,nema sanse da vam crveni ruz ne stoji.Crveni ruz je klasik koji stoji apsolutno svima,samo je bitan vas stav!


I za kraj nam ostaju nokti...sve sto ima sljokice dolazi u obzir!Tu je i crveni,crni ili nude lak,ali svakako se potrudite da imate sljokice...



*sve slike make up-a su preuzete kao primjer sa pinteresta i na fotografijama je oznaceno kome pripadaju
*sve slike proizvoda su moje
*neki od proizvoda su PR 


Mnogo mi je zao zbog svijetlosti sto nisam mogla uslikati svoje ideje i podijeliti ih s vama.U post sam ubacila nekoliko tudjih fotografija sa Pinteresta koji je moja vjecita inspiracija...Nadam se da sam barem nekoj od vas olaksala i da cete uzivati u spremanju,a ukoliko ipak zelite sve  mozete se posvetiti profesionalcu koji ce sve uraditi za vas...Ljubim vas,hvala sto me citate.Pisite mi,do iduceg citanja :* :*













3 komentari

Crveni ruž definitivno! I tako mi se sviđa ovaj lak sa crvenkast im šljokicama! Aaaa dugo nisam vidjela ljepši :D

REPLY

Odlican post. Slazem se u vezi crvenog ruza. Lakovi su mi predobri. :)

REPLY

Odlično :) http://raj-sminke.blogspot.com/

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates