12. siječnja 2020.

Kao sto sam i obecala, nastavljam sa favorotima, a ovog puta ide preparativa, odnosno proizvodi koje koristim za njegu lica.


Mnogo volim umivalice i uvijek imam barem 3 razlicite, a kroz prethodnu godinu dvije su se bas izdvojile jer je jedna relativno nova na nasim policama, dok je druga vec duze vrijeme tu, ali za mene je novitet.

Fancy handy pjena za umivanje sa ekstraktom cvijeta pamuka je duze vrijeme dostupna na policama DM drogerija, ali ja sam je prvi puta kupila prije nekih pola godine i od tada je redovno kupujem. Pjene koristim godinama unazad i one su mi odlicne za prvo umivanje kada skidam sminku, te za jutatnja umivanja kako bi uklonila proizvode koje sam nanjela za njegu vece prije.

Pjene kada biram gotovo uvijek se odlucujem za one namijenjene suhoj i osjetljivoj kozi, tako da je to slucaj i sa ovom.

Vrlo je lagana i rijetka, kada se istisne nema mi onu cvrsru strukturu pjene kao na primjer roza Baleina pjena, dosta je meksa, ako mogu tako da kazem. Ima svjez mirisi i lagano hladi kada se nanese na lice. Zaista dobro uklanja sminku sa lica pa cak i vodootpornu maskaru. Mogla bih reci da imam jednu zamjerku, a to je sto mi se zna desiti da mi malo isusi dio koze na bradi, ali generalno s tim dijelom imam problem tako da nije strasno.



Iduci proizvod koji mnogo volim je World of beauty micelarna o kojoj sam vam pisala i link cu vam ostaviti na kraju posta. Vrlo je lagana, ne isusuje kozu, ne pecka me za oci, njezna i blaga, s mirisom kamilice. A vrlo mala kolicina je potrebna kako bi uklonila ono sto ostane nakon prvog umivanja.

It's skin have a egg shell pjena, sa ekstraktom zumanceta koji potpomaze hidrataciji koze, ljuskama jajeta koje su bogate kalcijom, potpomaze kod iritacija i crvenila, te djeluje za suzavanje pora.  Poprilicno je jaka, ali ne i agresivna, jako dobro cisti lice i ostavlja ga skriputavo cistim. Teksturom je malo gusca, ali svakako nije pjena vec nesto izmedju gela i kreme za umivanje.



Krem piling od Balea sam spominjala nebrojno mnogo puta, jedini piling koji koristim godinama u nazad, ne planiram prestati, a na dnu posta imate link ka recenziji pilinga.




Himalaya masku sa neemom sam spominjala na instagramu, namijenjena je normalnoj do masnoj kozi lica, imam dojam da nesto radi, da mi solidno procisti pore i osvjezi lice, koristim je s vremena na vrijeme, u sebi ima sitne cestice koje kada skidam masku urade blagi piling.


Proizvod koji sam slucajno otkrila i postao mi je vrlo vazan u rutini je Himalaya tretman protiv akni. Ne dobijam ne znam ni ja kakve rezultate, ali one upaljene akne jako brzo umiri, smanji ih te kroz dva-tri dana ih i isusi potpuno.


Kreme i kremice. Cuveni Fancy handy kaktus sam kupila po principu lijepog pakiranja. Ako me sjecanje dooobro sluzi ja sam uvjerena da je na kartonskoj ambalazi pisalo da je namijenjena suhoj kozi s cim se ja bas nebi slozila. Na mojoj masnoj radi odlican posao, lagano je hidrira, odlicna mi je i podloga za puder, stvara lijepu barijeru izmedju koze i pudera, lagana je, gotovo gelaste teksture, kada se upije ostavlja prirodnu zavrsnicu, ne masti mi kozu dodatno. Ujutro kada ustanem ne ostane visak kreme na licu, nema masnog sjaja, samo mekana koza lica. A kada je koristim u dnevnoj varijanti takodjer nisam primijetila da mi se lice prosija nesto brze nego inace.




K-beauty sleep maska iz Avona je definitivno najbolji proizvod za njegu koze koji sam probala prethodne godine. Izuzetno gusta, bogata i hranjiva maska koja se nanese navece i ostavi preko noci. Ujutro se budim sa savrseno hidriranom, mekanom i elasticnom kozom. Ako ste u problemu zbog suhe koze lica onda je ovo najidealniji proizvod koji vam treba jer kroz dva-tri koristenja imat cete savrseno hidriranu kozu. Ja je koristim dva puta mjesecno jer je moja koza masna i ne treba mi tolika kolicina ove maske, ali jednostavno ona meni cini cuda i zaista je obozavam koristiti.




Jal koncentrat kapi hijaluronske kiseline sam vam spomenula na instagramu tako da je red da ih i ovdje spomenem. Ne mogu ih uvrstiti u proizvode koje sam koristilia kroz cijelu godinu jer ih koristim nekih mjesec dana, ali da je hijalurnoska kiselina napravila u tako kratkom periodu odlicnu promjenu na mom licu, jeste i bas zbog toga sam ih kroz favorite morala spomenuti. Kada budem imala krajnje utiske, barem nakon jedne potrosene bocice, napisati cu vam post posvecen iskljucivo njima.



LINKOVI:


Do iduceg citanja :* :* 

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates