4. srpnja 2016.




Ja ili zabusavam ili svaki dan izbacujem postove.Sama zima me ubaci u neku kolotecinu iz koje ne izlazim do prvog sunca,a sa suncem proradi i moja ogromna zelja da isprobavam svasta novo .Doduse tesko se odlucujem za promjene kada su u pitanju proizvodi za lice,ali vec duze vrijeme se vodim tim da je zivot jedan,a meni tek 25 godina. (ne znam koliko ovo ima veze sa peelingom ali neka se zna).

Dugo vremena sam koristila Balea peeling za osjetljivu kozu (recenzija ovdje i molim vas obratite paznju na ove slike i ovaj oval kao podlogu ) i zaista mi je odgovarao.
Moja koza je zaista osjetljiva i znalo mi se desavati da mi se nakom nekog grubljeg peelinga toliko upali,zacrveni i pece da sam dobijala slom zivaca tako da sa ovim Baleinim (iz prethodne recenzije) nije bilo neugodnih iznenadjenja.

Moja koza lica je vapila za dobrim peelingom,za necim dosta grubljim i jacim sto ce mi skinuti sve mrtve dijelove koze sa lica,ukloniti nepozeljne mitesere i doslovno ispolirati kozu lica.
Krenula sam u potragu za nekim pristupacnim peelingom i ko je pristupacniji od Balee.

Cream peeling od kajsije,namijenjen svim tipovima koze za intenzivan peeling efekat je izabran radi toga sto je kremasti,sto su sanse za iritacije sa kremastim peelingom bile manje nego sa gel peelingom,a i volim kajsiju.

Ja se sjecam ovog peelinga dok je bio u varijanti sa aloa verom u istom pakovanju samo je za razliku od ovoga bio narandzaste boje,nisam ga koristila pa ne znam da li je bio sa efektom isti,ali ukoliko vi znate,pisite mi.

Balea cream peeling je namijenjen za koristenje maksimalno 2 puta tjedno i ja ga sigurno necu koristiti vise od jedan put jer je ipak malo jaci,ali mi na svu srecu nije izazvao nikakve iritacije.
Kremasta tekstura je prepuna malih sitnih zrnaca koji me onako podsjecaju na so i bas je onako bogata njima.

Peeling sam koristila do sada 2 puta,kako sam spomenula nije mi izazvao nikakve iritacije,hvala mu.Efekat na kozi je fatastican,sa nosa mi je uklonio  veliku kolicinu mitesera i zaista je vidljivo koliko ih je manje.Moja koza lica je prodisala,imam osjecaj da je laksa,osjetno je koliko su necistoce uklonjene,koliko je zapravo meksa,glatka i doslovno ispolirana.Kremasta tekstura peelinga djeluje da vam se prilikom peelinga koza koliko toliko hidrira.Meni je uklonio sve sto je trebao,koza mi je predivna,a nije mi isusio niti jedan dio lica,nije mi zatezalo kozu nakon koristenja.

Ukoliko trazite peeling koji ce vam sa lica ukolini apsolutno sve sto treba,a da je pristupacan onda je to definitivno Balea cream peeling od kajsije.

Na posljednoj slici sam vam ostavila izvornu velicinu iste da pogledate (ukoliko uspijete,naravno) kremastu teksturu i zrnca.




Jeste li probale Balea kremasti peeling od kajsije?Koji je vas omiljeni peeling?Pisite mi :) 

Do iduceg citanja :* :*

6 komentari

Jao predivno :) Nisam probala ali mislim da predivno mirise, nekako njezno ali osvjezavajuce

Charming Coco

REPLY

Nadam se da ce ti odgovarati :)

REPLY

Bas kako si napisala,njezno i osvjezavajuce,cak sta vise miris se zadrzava na kozi neko vrijeme (:

REPLY

Nadam se da ću nekada probati :)
Predivna rezencija .
Pogledaj moj blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

REPLY

Koristim ga već duže vremena,i prezadoviljna sam!!!♡♡♡

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates