20. srpnja 2016.




Rozi primer kao baza sa nježnim shimmerom i njegujučim  vitaminom E. Svjetlo-reflektirajući biserni pigmenti pružaju tenu prirodan sjaj i gladak i besprijekoran izgled. Dugotrajna svilenkasta tekstura ima ugodan miris i može se nanijeti kao podloga za puder ili samostalno za prekrasan sjaj zahvaljujući svjetlo-reflektirajućim pigmentima.

Nisam 100% sigurna i ispravite me ako griješim,ali mislim da je ova baza već postojala u asortimanu Catrice kozmetike samo je bila pakovana u okruglu teglicu sa crnim poklopcem,tako da mi se ova varijanta u tubici čini dosta praktičnijom,barem je više higjenski nego gurati prste non stop u teglicu plus ukoliko imate duge nokte to može zaista biti naporno.


Moram priznati da baš i nisam imala veliku želju da isprobam ovaj primer s obzirom da sam masnokožac i da mi dodatni sjaj na licu nije potreban jer se i postojećeg teško rješavam.
Međutim kako u posljednje vrijeme isprobavam različite baze odlučila sam se isprobati je.

Da,baza nije silikonska i neće popuniti pore kako to čine silikonske baze i neće vašu kožu u potpunosti zagladiti i dati vam besprijekoran izgled kao kod porculanske lutke.
Ali ukoliko ne žudite za izgledom porculanske lutke i želite prirodan i zdrav sjaj vaše kože i nakon što nanesete full make up na lice,onda je ovo proizvod za vas.

Bazu sam nanosila nakon što sam na dijelove gdje imam izrazito proširene pore prethodno nanjela silikonsku bazu,zatim sam na cijelo lice nanosila prime and fine bazu.

Nisam veliki ljubitelj dewy finisha na licu,zapravo nisam bila.Više sam onako bila za cementiranje lica i naglasak na bila!

Baza sadrži shimmer,ali toliko suptilan shimmer da čak i ukoliko je nosite samostalno nećete izgledati pretjerano sjajni.

Ja sam masnokožac i moja T-zona vrlo brzo prosija,ali korištenje ove baze nije doprinjelo da mi se koža brže masti ili da kada prosija to izgleda pretjerano i neuredno.

Sviđa mi se efekat koji baza ima na koži i kako tečna podloga "sjedne" na nju.Imam osjećaj da mi se svaka podloga koju sam nanosila preko nje dosta brže i bolje blendala i da mi je posao bio dosta kraći.
Baza vam neće ostaviti osjećaj maske na licu pa čak i kad je nanosite preko neke druge baze.

Također mi se dopalo što je moja koža zaista izgledala zdravija i imala je dovoljno highlighta na licu i tačno na onim mjestima gdje je trebalo,da mi je izuzetno mala količina drugih highlightera trebala.

Moram dodati da sam bazu često znala nositi i samostalno uz setovanje nekim translucentnim puderom i izgledalo je super.
Vjerujem i da vas zanima da li bazu mogu koristiti i oni koji nisu rozog podtona i moj odgovor je DA,jer to što je baza roza uopće neće utjecati na vašu kožu jer ona ne ostavlja rozi trag na licu.

Moram da vam spomenem i miris baze koji je jako blag,suptilan i miriše mi poput neke super kreme za lice.



Sjaj koji ova baza daje licu nije napadan i vremenom neće nestati tako da vam se neće desiti na nakon nekoliko sati negdje imate shimmera na licu negdje ne.Također nisam primjetila da baza produžava trajnost puderu,ali u svakom slučaju ga ni ne skraćuje.


 

SASTAV:AQUA (WATER), COCO-CAPRYLATE, DICAPRYLYL CARBONATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, DIMETHICONE, CERA ALBA (BEESWAX), SODIUM CHLORIDE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, XANTHAN GUM, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, DISODIUM EDTA, TIN OXIDE, CITRIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). 

CIJENA: cca 10.00 KM 

Jeste li koristile neku Catrice bazu i koja vam je omiljena?Kako vam se čini ova baza,imate li ju?Pišite mi..

Do idućeg čitanja :* :* 

O.


*PR proizvod


12 komentari

Volim ovaj primer upravo iz razloga koje si i sama navela. Baš divno osveži ten i odličan mi je u danima kad se nisam naspavala, a to se fino vidi :)

REPLY

Zaista daje licu svježinu i odmoran izgled kože...

REPLY

Vjerni sam fan onoj Catice bazi u bijelome pakiranju. Nedavno sam u Ovnak paketiću dobila i ovu i svidjela mi se . Za dane kada želim potpuno prirodan izgled na licu, ova baza mi je bila fenomenalna. Olakšava blendanje, daje prirodan sjaj licu, ali kao što kažes, ne produži mi nešto trajanje pudera na licu. U svakom slučaju, može se koristiti.

REPLY

Nisam probala, ali bas dugo razmisljam da kupim mozda se cak i odlucim na taj potez. Mada svidja mi se recenzija ima dosta pozitivnih strana cak mislim da ce mi supred odgovarati.

Charming Coco

REPLY

Nisam probala ali ću svakako kupit.Svaki put me vuče da ga kupim ali eto nisam uvijek u nekoj frci trci.LP
Posjeti i moj blog nova sam!

REPLY

Moja koža lica je normalna do masna, i također, ne koristim stvari koje će licu dati dodatni sjaj, ali recenzija zaslužuje big like :D.

https://justanidem.wordpress.com/

REPLY

Znaci isti problem imamo...hvala puno :)

REPLY

Javi mi utiske..svakako cu pogledati blog :)

REPLY

Vidim da si kupila Catrice blush artist paleticu,kakva ti je?Ako kupis,javi mi utiske...

REPLY

Meni se svidja njen efekat na mat puder,koza bude matirana,a opet ima zdrav sjaj...ijelu nisam probala jer mi je zelena bila uzas,pa se nisam usudila...

REPLY

Divan post draga :*
Divna rezencija :* Ovu catrice bazu za lice nisam još probala .
Zaprati moj blog ako ti se svidi .
Možemo biti odlične internet prijateljice !
http://herecomesajla.blogspot.ba/

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates