19. veljače 2016.


Danas vam prenosim svoje dojmove o novim matt Avon ruzevima.Moja opsesija za matt ruzevima je uveliko uzela maha i mislim da uskoro nece prestati.Kada je Avon lansirao liniju matt ruzeva bila sam izuzetno nestrpljiva da ih isprobam.

Kada se ispred vas nadje prekrasnih 15 nijansi vi zaista niste u mogucnosti da razumno razmisljate i tu nastaje ozbiljan problem.Kako ja inace imam obicaj da se zaletim i kupim nesto sto svi hvale i zeznem se uspijela sam racionalno da izaberem samo dvije nijanse adoring love i perfectly nude po cijeni od 5,90 KM koja je inace bila promotivna,regularna cijena je oko 12 KM.

Ja cu vam pisati o adoring love nijansi zato sto je perfectly nude bila apsolutni promasaj za mene jer mi je previse svijetla i ne licim ni na sto s njom na usnama,mada ruz kao ruz je skroz OK i mama ga obozava.




Adoring love nijansa na prvu izgleda bas prava pink,mada na usnama uopce nije,meni ide na toplije rozu.Toliko truda i muke je ulozeno da se ovaj mali kameleon uslika da sam u jednom trenutku potpuno odustala od recenzije,ali zaista nisam mogla a da vam ne pokazem kako je divan.Po pozadinama na slikama cete primjetiti da su slike slikane u razlicitim terminima i da je on uporno bio svojeglav i ispadao onakak kakav jest zapravo,dok cete na slici gdje je ruz prikazan na usni vidjeti o cemu vam zapravo pricam.

 Potpuno matt zavrsnica je opravdala prasinu oko ovih ruzeva.Osim sto je zavrsnica matt i samo pakovanje je takodjer matt mada ne znam kako sam to ranije zaboravila napisati...

Iako je u potpunosti matt,ruz nije nimalo tezak na usnama,skoro ga ni ne osjetite.Dosta je kremast i nanosenje je vrlo jednostavno.


Postojanost bih ocijenila cistom 10.Meni je nevjerovatno koliko je ovaj ruz izdrljiv i koliko se ravnomjerno uklanja,da gotovo nece ni biti potrebe da ga popravljate jer on ni u jednom trenutku nakon 5 sati (koliko sam ga najduze nosila) nije izgledao neuredno,usne nisu imale "okvir" vec je nestajao ravnomjerno,takodjer moram reci da je vrlo prijatnog mirisa.


 Ukoliko su vase usne izrazito suhe,ispucane mislim da cete imati malih problema jer ruz prikazuje apsolutno svaki nedostatak na vasim usnama sto cete moci vidjeti na slici ispod.Moje usne nisu toliko suhe i zaista redovno radim piling i hidratacija mi je uvijek obavezna i opet se vidi ono sto ne treba.

Obavezna stvar je da odmah prije nanosenja ruza uradite dobar piling kako bi uklonili sve sto mozete ukloniti,zatim jako dobro hidrirate usne,sacekate da to sve lijepo upije.Ukoliko ste nanijeli previse balzama lagano predjite maramicom preko usana i onda nanesite ruz.Na taj bi nacin trebali ublaziti odredjene nedostatke i ruz bi mogao izgledati pristojno.


 To bi bilo to od mene.Sad vas prepustam ostatku slika.











Nadam se da se vama podjednako kao i meni dopadaju novi Avon matt ruzevi i da vec imate svog favorita.Mozete mi napisati vase misljenje o ruzevima,koja nijansa vas je oborila s nogu ili ipak niste ljubiteljice istih?
Do iduceg citanja :* :*

14 komentari

Osobno ne volim previše ovakve boje, ali jako lajkam swatch :D
Inače amabalaža mi je prekrasna koliko je lijepa mat :D

REPLY

boja na usnama izgleda blaza nego na swatchu, volim mat karmine te bih rado kupila sve nijanse :D

REPLY

Nijansa je u potpunosti razlicita na usnama i u pakovanju,zato sam ga nazvala kameleonom :)

REPLY

Matt karmini su moja opsesija.Da,dosta je blazi na usnama,nekako bih ga opisala kao mekano rozu nijansu dok je u pakovanju skroz pink,gotovo barbie pink :)

REPLY

Imam dva, narucila sam i treci. Izvrsni su zaista :)

Xx

Beautyrebel09.blogspot.ba

REPLY

Imam slicnu nijansu iz GR ali nemam hrabrosti da ga stavim :D Boja je fenomenalna

REPLY

Ja sam ozgleda jedina koja nema neki od avonovih ruzeva...a toliko su hvaljeni :D

REPLY

Pa kako Majdo nemas?Auh!ispravljaj to pod hitno!

REPLY

Hvala ti,zaista mi znace ovakvi komentari. :)

REPLY

Ja imam jedan pink GR,ali on je bas bas pink,nije kao ovaj.Vidjet ces u iducem postu.

REPLY

Koje su nijanse kod tebe?Ja zeli jos ovih ruzeva,samo zaista ne znam za koji bi se odlucila.

REPLY

Imam posh petal i perfectly nude, narucila sam berry blast a ubrzo cu i ovaj tvoj :)

REPLY

Imam perfectly nude i odusevljena sam njime,sad planiram da kupim i ovaj tvoj,svi su apsolutno prekrasni...

REPLY

Imam dva avonova ruza iz te kolekcije u pitanju su nijanse Au Naturale i Vibrant Melon. Savrseni su Au Naturale ne prestajem nositi, a za Vibrant Melon cekam da malo potamnim

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates