3. siječnja 2018.

Godina je završila, suludo je i da pišem o tome koliko i kako je brzo proletila. Na privatnom planu mi je bila uspiješna dok što se bloga tiče, patio je zbog upravo pomenutih privatnih uspijeha.

Rijetko pišem favorite, ali kraj godine zaslužuje jedan post o tome što sam kroz prethodnih 365 dana rado koristila.

Prije svega želim da vam se zahvalim na svakom kliku koji vas je odveo do mog bloga, svakom like-u na društvenim mrežama kao i svim komentarima.

Znam da vas većinu zanima šminka tako da krećem od nje. Isprobala sam sve i svašta, kaskala ozbiljno za novitetima, ali sam se trudila ono što mi se svidjelo i vama predstaviti.

                                   


Od drage Jovane, kod koje na našoj teritoriji jedino i možete poručiti orginal Dermacol proizvode sam dobila na poklon Matt control make up bazu, o kojoj ću vam samo reći da je najfenomenalnija baza koju sam ikada probala,a već u narednom postu ću pisati upravo o njoj.


Kada sam Manhattan povukao sa našeg tržišta, ozbiljno sam se prepala kako ću doći do njihovog Endless perfection pudera jer mi je definitivno najbolji drogerijski puder koji sam ikada probala. Razmišljala sam se da li da stavim njega obzirom da ga kod nas nema, ali da sam stavila neki drugi bila bi nepoštena prema samoj sebi. Dostojna drogerijska zamjena za ovaj puder je Rimmel match perfection.


O Essence get picture ready! korektoru sam već pisala, odličan korektor dosta sličan Catrice tečnoj kamuflaži, meni čak i malo lakši za podučje ispod očiju.

Aura correct me! korektor sam ovo ljeto prvi puta probala, kupila sam ga dok sam bila na ljetovanju i zaista mi je jasno zašto ga svi toliko hvale. Jako dobro prekriva nesavršenosti, odličan je i za podočnjake,a itekako lagan.


Essence sun club matt bronzing powder namijenjen svijetloj koži je definitivno jedan od boljih drogerijskih jeftinih bronzera koje sam probala, odlično se blenda, srednja pigmentacija i savršen miris kokosa.

Essence all about matt fixing powder je najbolji pudrer za setovanje koji sam ikada probala, isprobavam i dalje mnoge, ali uvijek moram imati jedno pakovanje ovoga. Odlično setuje, dugo drži sebum lice matirano, ne ostavlja bijeli trag prilikom nanošenja i najvažnije nema flashback.


Essence paleta rumenila, bronzera i highlightera, nažalost kod nas nedostupna, iz LE kolekcije & the lovely little things, je paleta za koju sam se prethodnih par mjeseci uvijek hvatala kad ne znam šta bi. Odlične nijanse rumenila i highlightera, bronzeri malo tamni, ali ipak korisni jer se s njima može lijepo raditi.



Tokom 2017. godine najviše sam kupovala proizvode za obrve. Njihovo uređivanje najviše mi je olakšala Mark. gel krema u nijansi blonde, a u posljednjih par mjeseci i Delia eyebrow set koji sadrži vosak i 2 nijanse sjena. Obje nijanse su odgovarajuće za moj ten tako da sam ih koristila ovisno od toga kakve obrve želim. Svijetlija nijansa mi je bila idealna za brza popunjavanja kada sam željela potpuno prirodni izgled, a za onaj malo dramatičniji sam koristila tamniju. Obje su pigmentovane, vrlo mekane, ali odlične za rad.




Palete sjena koje sam itekako koristila su Maybelline The blushed nudes, The Nudes i The Burgundy bar te slobodno mogu reći da su najbolje u drogerijskom rangu.




Golden Rose provitamin B eyeliner je uvijek u favoritima, tanka, duga i precizna četkica, odlična pigmentacija i postojanost. A ove godine sam pored crnog isprobala i savršeno royal blue eyeliner koji je identičnog kvaliteta, ali pomalo drugačije teksture, ali odlične za rad.



Kada su klasični ruževi u pitanju imam 3 omiljena, Essence matt matt matt u broju 13, Rimmel only one matt u nijansi 700 trendseter i Max Factor Elixir u nijansi 735 maroon dust 
Rimmel i Max Factor ruževi su moje najznačajnije otkrivenje. Rimmel only one matt ruž je lagan, kremast, izuzetno pigmentovan, ne isušuje usne, a savršeno matt.
Max Factor elixir ruž nije matt, ali je najkorišteniji ruž u mojoj kolekciji. Savršena nude nijansa, kremasta tekstura, izuzetno pigmentovan i postojan.



Kada Golden Rose tečni mat karmin nebi stavila u favorite definitivno nebi bila fer. Najkorišteniji crveni ruž je upravo GR u broju 9, izuzetno postojan, pigmentovan i vrlo jednostavan za nanošenje.
Mark. tečni ruževi su novitet prethodne godine i definitivno najtraženiji proizvod iz Avona, odlična pigmentacija, postojanost te izbor nijansi.
Catrice cream matt ruž je iz neke limitirane kolekcije, dobila sam ga na poklon tako da ne znam da li ga je bilo kod nas, ali je najsavršenija smeđa nijansa koju sam imala.



Avon Anew električna četka je najbolja investicija prethodne godine, mana je nedostatak četki za kupovinu u katalogi, ali ja sam se obezbijedila za naredne 2 godine. Obavezno uložite u sličan proizvod jer ništa vam lice neće očistiti kao četka.


Avon nutra effects ulje za skidanje šminke je jedan od proizvoda koje sam rado koristila. Najbolje mi se pokazao za skidanje težih pudera kao npr. Dermacol pudera.
Ne ostavlja lice masnim, odlično i vrlo lako uklanja teške pudere.


Septona gel za umivanje je proizvod koji ne planiram mijenjati. Izuzetno blag, ne isušuje kožu, ne iritira oči, a savršeno uklanja i vodootporni make up.


Balea krem piling koristim par godina. Dosta grub pilig, ali ne iritira kožu niti je isušuju.


Freeman maska od gline i ekstrakta kruške mi je savršena za T-zonu. Uklanja sebum, čisti pore, a ne isušuje kožu.


Bioten tonik sa dunjom je jedini tonik ikada koji sam ponovno kupila.


John Frieda šampon za volumen je jedini šampon koji radi ono što i obećava. Volumen traje do 4 dana.


Od maski za kosu najviše mi je pomogla Dr.Sante maska od arganovog ulja. Riječ je o proteinskoj masci koja je mojoj kosi neophodna obzirom da je tanka i sklona lomljenju. Osjetna je razlika u kvaliteti moje kose od kada koristim ovu masku.


Ovu godinu su obilježili problemi zbog dezodoransa. Već sam vam spominjala da sam imala upalu žljezdi uzrokovanu dezodoransima, tako da sam prešla na one bez aluminijuma. Dosta teško sam se navikla na njih, ali CD dezodoransi i Nivea bez aluminijuma su mi omiljeni.


Proizvodi bez kojih nisam mogla zamisliti lakiranje noktiju su definiticno Eveline tretmani, Essence gel base i top coat kao i Essence gel lakovi.

Ako vas neki proizvod detaljnije zanima, a o njemu sam vam već pisala, post možete pročitati klikom na naziv proizvoda.

Koji su vaši favoriti? Do idućeg čitanja :*






1 komentari:

Probala sam većinu proizvoda i dijelim sa tobom mišljenje. Ali, meni Eveline tretmani ne pomažu, čak su mi se više unštili nokti i počeli više da listaju..

Ako možeš posjeti moj blog http://unexpectedlovean.blogspot.ba/

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates